Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jenson Button: V Británii budeme silnější

Jenson Button: V Británii budeme silnější

Pilot se na svoji domácí půdu těší.

Jenson Button věří, že i přes letošní problémy má s McLarenem domácím fanouškům stále co nabídnout. Po katastrofálním výkonu v Kanadě, kdy jeho tým po 64 Velkých cenách poprvé nebodoval, spoléhá Button na to, že vysokorychlostní povaha okruhu v Británii bude McLarenu vyhovovat lépe, a i když neočekává zázračný skok na předek roštu, vůz prý tentokrát nedostatky neukáže.

"Existuje mnoho věcí, ve kterých musí být pilot dobrý, ale také musí pracovat s dobrým týmem a řídit dobré auto. Tato Velká cena bude těžká, ale myslím že zde budeme silnější než v předchozích závodech, protože toto je rychlý okruh. Máme dobrý přítlak, ale problém jsou pro nás jízdní kvality vozu."

Button se připravuje na tvrdý víkend, ale na 30. června se těší.

"I v těžkých časech, mnohem horších než máme teď, jsem měl vždycky rád Silverstone, protože tu máme podporu z publika. Vzpomínám si na rok 2008, kdy jsme na tom byli opravdu špatně, ale i tak jsem tady dostal velkou podporu, což bylo moc pěkné a pomohlo mi to pro zbytek sezóny. Těším se na závody a doufám, že tu bude hodně diváků. Budeme bojovat a dělat to nejlepší co můžeme. Bude velmi těžké získat podium, ale nejdůležitější pro nás bude dostat ze sebe to nejlepší. Doufám, že naše fanoušky uspokojíme."