Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamiltona mrzí zákaz startu na testu nováčků

Hamiltona mrzí zákaz startu na testu nováčků

Tým má zákaz kvůli testům s Pirelli.

Podle Lewise Hamiltona je velká škoda, že je jeho tým nucen vynechat testování nováčků příští měsíc v Silverstone. Hamilton podpořil šéfa týmu Mercedes Rosse Brawna ve tvrzení, že vyloučení z testů bude bolet.

"Ten zákaz mě mrzí, protože je to velmi důležitý test.", řekl Hamilton médiím v úterý v továrně v Brackley. "Měli jsme v plánu vyzkoušet nějaké nové věci a vylepšení. Také to bylo důležité pro testovací jezdce, kteří jinak testují na simulátoru. Vyzkoušeli by si pneumatiky, vrátili by se se zpětnou vazbou a mohli by pracovat na zlepšení simulátoru. Rozhodně nás to brzdí, ale budeme se snažit vymyslet způsob, jak si tyto ztráty vynahradit."

Hamilton přiznává, že se snažil nebýt do celé záležitosti zatažený, ačkoliv byl průběžně o všem informován.

"Abych byl upřímný, snažil jsem se o tom nepřemýšlet, i když mě Ross udržoval v obraze a i od právníka jsem dostával e-maily o tom, jak na tom jsme. Ale snažil jsem se nevěnovat tomu žádnou energii, spíš jsem se soustředil na přípravu na závod. Samozřejmě, když jsem o víkendu viděl tým, byla to úleva. Každému se ulevilo, že se nám podařilo dostat se dál a zaměřit se na další závod. Tým odvedl skvělou práci a dostali jsme se do dobré pozice, pokud bychom se dostali do ještě lepší, bylo by to fantastické. Tvrdě jsme pracovali, abychom získali výsledky, které teď máme."