Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull s náhradou za Webbera nespěchá

Red Bull s náhradou za Webbera nespěchá

Rozhodnutí o druhém jezdci týmu padne až koncem sezóny.

Red Bull s rozhodnutím o náhradě za Marka Webbera nechce spěchat. Webberovo oznámení o přestupu k Porsche jeho nadřízené překvapilo. Šéf týmu Christian Horner tento týden řekl, že Webbera vymění pouze v případě, že najdou lepšího jezdce. Když se nyní Webber obrátil k Formuli 1 zády, bude muset Red Bull rozhodnout, kdo za něj usedne do závodní sedačky vedle Sebastiana Vettela. Nejžhavějšími kandidáty jsou Kimi Raikkonen a junioři z Toro Rosso Jean-Eric Vergne a Daniel Ricciardo.

Red Bull ve čtvrtek vydal prohlášení, že děkuje Webberovi za přínos týmu, ale také dal jasně najevo, že rozhodnutí o jeho náhradě přijde až později v sezóně.

Horner dodal: "Jsem si jistý, že o tom Mark hodně dlouho přemýšlel a není pochyb, že to pro něj bylo těžké rozhodnutí. Jeho úspěchy ve Formuli 1 jsou rozsáhlé, jsem si jist, že na tom bude stavět a tvrdě pracovat až do konce sezóny. Podporujeme Markovo rozhodnutí, od roku 2007 kdy se k nám připojil byl vynikající součást týmu. Přejeme mu všechno nejlepší do dalších etap jeho kariéry."