Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Maldonado by rád ukončil bodový půst Williamsu

Maldonado by rád ukončil bodový půst Williamsu

Tým na Silverstonu čeká jubilejní 600. velká cena ve F1.

Pastor Maldonado věří, že ve Velké ceně Velké Británie může bodovat a dát tak Willimasu pěkný dárek k 600. velké ceně Formule 1, která tým z Grove na domácí půdě čeká.

Podle Venezuelana bude okruh s rychlými zatáčkami jeho vozu FW35 sedět a Williamsu se tak naskýtá příležitost připsat si v letošní sezóně na své konto první body.

"O tomto víkendu uděláme maximum, abychom zlepšili naši výkonnost, navíc máme na vůz nějaké nové díly," řekl Maldonado.

"Doufejme, že na tomto typu okruhu s rychlými zatáčkami a jinou filozofií to pro nás bude o trochu lepší. Obvykle jsme tu právě díky typu zatáček konkurenceschopnější.

Nemáme na vítězství, v tomhle musíme být realisty, možná se ale budeme moci přiblížit nejlepší desítce. Těšíme se, až budeme v neděli mezi nejlepšími deseti."


Maldonado přiznává, že vzhledem k tomu, že se sezóna pomalu chýlí ke své polovině, tlak na zisk prvních bodů se zvyšuje.

"Už teď je pozdě," řekl. "Máme skvělý potenciál, ten vůz je rychlý. Musíme jen vše poskládat dohromady.

V tuto chvíli to nejde, zkoušíme pro to ale dělat maximum a tvrdě pracujeme. Není to snadné, ale zároveň není nemožné bodovat.

Co se týče součástek, které jsme zatím přivezli - možná byly dobré, ale my jsme nebyli schopni je prověřit a lépe pochopit chování pneumatik. Aerodynamika (vyvážení v přední a zadní části vozu) zatím v pomalých zatáčkách společně nefungovala."


Maldonado však také podotkl, že si váží příležitosti být součásti Williamsu v době oslav 600. velké ceny ve Formuli 1, která tým čeká o tomto víkendu.

"Je to skvělý pocit být součástí tak historického momentu," řekl. "Samozřejmě to znamená, že jsme tento týden velmi zaneprázdněni, velmi si to však užívám. Je to výjimečné, ne všechny týmy dosáhnou 600 velkých cen."