Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Maldonado: Tohle byl můj zatím nejlepší rok

Maldonado: Tohle byl můj zatím nejlepší rok

"Ze všech chyb jsem se hodně poučil."

Pastor Maldonado věří, že jeho letošní sezóna Formule 1 byla zatím tou jeho nejúspěšnější i přesto, že se se svým williamsem po většinu roku trápil v zadní části pole.

Venezuelan, který v loňském roce dosáhl ve Velké ceně Španělska na své první a zatím jediné vítězství ve F1, letos získal jen jeden bod, když dojel desátý v Maďarsku.

V celkovém hodnocení se pak Maldonado umístil až za svým týmovým kolegou, nováčkem Valtterim Bottasem. Fin svého zkušenějšího kolegu porazil také v kvalifikačních soubojích poměrem 12:7.

I navzdory tomu však Maldonado věří, že jeho třetí sezóna ve Formuli 1 byla zatím tou nejlepší.

"Když se zamyslím nad výsledky a nad tím, co jsem v F1 v uplynulých třech letech zažil, tak myslím, že tohle byl můj nejlepší rok, i když výsledky tomu nenasvědčují,"
řekl Maldonado.

"Ze všech chyb jsem se hodně poučil, zvlášť z technického úhlu pohledu, a myslím, že svému novému týmu (Lotusu) pomohu v tom, aby nedělal stejné chyby. Cítím se zkušený a připravený.

Letos jsem měl tolik dobrých závodů, dobrou rychlost, žádné penalizace. Hodně jsem se toho naučil.

Rychlost jsem vždy měl, už ve svém prvním roce jsem byl rychlejší než Rubens (Barrichello), který byl velmi rychlý a zkušený. Rychlost mám stále, přes noc nezhloupnete!

Potřebuji jen mít dobré auto, podporu od týmu a snahu se v každém ohledu zlepšit."


Maldonado po třech letech opouští tým Williams, a v příští sezóně bude závodit po boku Romaina Grosjeana v Lotusu.

Venezuelan rovněž věří, že jeho schopnost rychle se adaptovat na nové podmínky a pravidla mu pomůže k tomu, aby byl konkurenceschopný již od začátku sezóny.

"Pro všechny je to stejné, takže nevidím důvod se toho bát,"
dodal. "Potřebujeme si zvyknout na sebe, jak já na tým, tak tým na mě; a na tyto podmínky. Myslím, že v rychlém adaptování novým věcem jsem docela dobrý a věřím, že budu konkurenceschopný již od samotného začátku."