Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Maldonado: Radši budu doma než ve špatném autě

Maldonado: Radši budu doma než ve špatném autě

Venezuelan je frustrovaný současnou formou Williamsu.

Pastor Maldonado se nechal slyšet, že by raději zůstal sedět doma, než aby soupeřil o pozice v zadní části pole Formule 1.

Venezuelan ve Velké ceně Španělska roku 2012 vybojoval v barvách Williamsu své první vítězství, letos však tým z Grove prožívá jednu ze svých nejhorších sezón, když se mu za 13 závodů podařilo získat jediný bod.

Po dalším nepovedeném víkendu v Koreji Maldonado veřejně vyjádřil svou frustraci z aktuální situace a řekl, že by raději zůstal doma, než aby absolvoval další podobný rok.

"Opravdu potřebuji dobré auto, abych si to užil a letos si to neužívám," řekl Maldonado v rozhovoru pro Autosport.

"Prožívám opravdu špatné období a potřebuji nějakou motivaci, abych nadále odváděl tu nejlepší práci. Chci něco víc. Jsem tu pro něco víc.

Nechci prostě být ve Formuli 1, abych pravdu řekl. To je lepší zůstat doma, jestli to bude takhle. Nemám zájem být pilotem Formule 1, jsem tu, abych vyhrával a musím udělat všechno pro to, abych se k tomu dostal."

Maldonado je však přesvědčen, že pokud dostane do rukou schopnou techniku, je dostatečné dobrý na to, aby dosáhl svého cíle.

"Těším se, že budu mít příští rok lepší auto, potřebuji ho," řekl. "Ukázal jsem, že kdykoliv jsem měl dobré auto, bojoval jsem o vítězství a tituly. Je velkým zklamáním vidět se tu bojovat o postup do druhé části kvalifikace.

Nejsem tu, abych bojoval s (Valtterim) Bottasem. Je to dobrý jezdec, ale není mým cílem. Já tu chci bojovat s těmi velkými. Když jsem měl v Barceloně (v roce 2012) možnost bojovat o vítězství, tak jsem ten závod vyhrál, takže jsem byl stoprocentně připravený zvítězit."

Venezuelan přiznal, že si v současné době není jistý svým setrváním ve Formuli 1 ani z pohledu sponzorských peněz, zejména po smrti venezuelského prezidenta Huga Cháveze.

Maldonadovým hlavním partnerem od jeho vstupu do Formule 1 v roce 2011 je státní petrolejářská společnost PDVSA.

"Doufám, že budu na roštu, ale nikdy nevíte. Může to záležet na finanční podpoře, ale také nemusí. Formule 1 už je taková. Loni jsem vyhrával závody, letos nejsem nikde. Letos jsem tady, ale nevím, kde budu příští rok."