Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo bude od příští sezóny závodit za Red Bull

Ricciardo bude od příští sezóny závodit za Red Bull

Tým dnes oznámil dlouho očekávaný přestup.

Sebastian Vettel už má pro příští sezónu týmového kolegu. Red Bull dnes oznámil, že do týmu přijde Daniel Ricciardo.

Po týdnech spekulací kdo bude u týmu z Milton Keynes nástupcem Marka Webbera, který odchází s automobilkou Porsche do vytrvalostních závodů, tým na svém televizním kanálu Servus potvrdil, že za Australana přijde Australan.

Ricciardo, který v letošní sezóně závodí v Toro Rosso, juniorském týmu Red Bullu, byl přitom jedním z kandidátů již dlouhou dobu. Proti sobě měl však v boji o sedačku vedle Vettela mistra světa z roku 2007 Kimiho Räikkönena.

A poté, co v srpnu Räikkönenův management oznámil, že jednání s Red Bullem byla ukončena, byl Ricciardo favoritem číslo jedna. Red Bull však s oficiálním potvrzením vyčkával.

Podle slov šéfa týmu Christiana Hornera tak tým učinil kvůli tomu, aby zjistil, kteří další jezdci se nabízejí. Vedle Räikkönena se spekulovalo také o Fernandu Alonsovi.

Během Velké ceny Belgie přitom tým prohlašoval, že představení jména druhého pilota nebude dříve než po Velké ceně Itálie, která se jede o tomto víkendu.

Ricciardo do Red Bullu přestoupí po dvou sezónách strávených u Toro Rosso. Do Formule 1 tento Australan vstoupil v roce 2011, kdy v týmu HRT absolvoval závěrečných jedenáct velkých cen.