Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Juncadella novým rezervním jezdcem Force India

Juncadella novým rezervním jezdcem Force India

Španěl předloni zazářil v F3, ale v DTM se mu nedařilo.

Novým rezervním jezdcem týmu Sahara Force India se stal Španěl Daniel Juncadella.

Teprve 22-letý jezdec je šampionem evropské F3 z roku 2012. V uplynulé sezoně se mu ale moc nedařilo. Nastoupil za Mercedes v DTM a v šampionátu obsadil jen nelichotivou 16-stou pozici.

Juncadella již v minulosti absolvoval jednorázové testy s Ferrari i Williamsem. Tentokrát však, jako rezervní jezdec indického týmu, dostane možnost představit se i v několika pátečních trénincích.

"S Danielem nás čeká vzrušující budoucnost a jsem rád, že ho můžeme přivítat v Sahara Force India.", vítá oficiálně mladíka šéf týmu, generální ředitel a spoluvlastník týmu v jedné osobě, Vijay Mallya.

"Během posledních několika let jsme se snažili podporovat mladé a talentované jezdce a v tomto trendu budeme pokračovat. Danielovi poskytneme možnost řídit VJM07 v pátek ráno, během vybraných podniků Formule 1. Daniel bude hrát důležitou roli v našem testovacím programu. Pracovat bude hlavně na simulátoru, který se stává stále důležitějším nástrojem při vývoji monopostu F1."

Juncadella se těší hlavně na sběr nových zkušeností: "Je to fantastická příležitost učit se a doufejme, že je to správná cesta k závodění ve Formuli 1. Práce s týmem přímo na trati i v továrně mi poskytne cenné zkušenosti a já udělám všechno pro to, abych týmu pomohl naplnit cíle stanovené pro sezónu 2014."

Tým zatím neupřesnil, kterého jejich závodního jezdce bude Juncadella v prvních pátečních trénincích nahrazovat, ani při kolika GP dostane příležitost.