Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Juncadella se představí v barvách Force India

Juncadella se představí v barvách Force India

V Silverstone se zúčastní prvního tréninku.

Sahara Force India se rozhodla dát v Silverstone šanci španělskému mladíkovi Danielu Juncadellovi. 23 letý rodák z Barcelony v prvním tréninku obsadí sedačku Nica Hülkenberga.

Juncadella se s vozem VJM07 seznámil již během předsezónních testů v Jerezu a zajezdil si i v testech, které následovaly po Velké ceně Španělska na okruhu v jeho rodné Barceloně, poprvé ale bude součástí víkendu velké ceny.

"Na tento moment jsem čekal velmi dlouho", potvrdil novinářům Juncadella. "Dostal jsem se sem díky tvrdé práci a odhodlání. Od Jerezu tvrdě pracuji spolu s týmem a za tu dobu jsem se stihl velmi mnoho naučit. Má účast v barcelonských testech i množství hodin strávených v simulátoru mi dává dostatek sebedůvěry. Silverstone je pro tento tým velmi speciálním místem, jsou zde doma, takže ten pátek bude velmi speciální a jistě na něj nikdy nezapomenu."

Juncadella vedle s testovacím programu v F1 závodí v sérii DTM, kde pilotuje Mercedes týmu Mücke Motorsport. Moc se mu ale nedaří, v prvních třech závodech sezóny nezískal ani bod. V pátek se poprvé zúčastní víkendu velké ceny i Susie Wolff, která usedne do jednoho z vozů Williamsu.