Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

V pátek se v Jerezu bude testovat na mokru

V pátek se v Jerezu bude testovat na mokru

Týmy musí věnovat jeden den testu mokrých pneumatik Pirelli.

Pirelli oznámilo, že závěrečný den první série předsezónních testů v Jerezu bude věnován jízdám na mokré trati.

Pravidla nově nařizují, že alespoň jeden z dvanácti dní předsezónních testů musí být vyhrazen pro jízdu na mokru. Pirelli se pak s představiteli týmů dohodlo, že tímto dnem bude v Jerezu pátek.

Pirelli týmy informovalo o tom, že pro páteční jízdy se postará o umělé pokropení tratě, aby mohlo pořádně otestovat své pneumatiky do mokra. Pokud by náhodou déšť zavítal nad okruh v Jerezu už dříve, pak se plány přizpůsobí a mokré pneumatiky se budou testovat již toho dne.

Týmy Formule 1 tento týden v Jerezu dostanou k dispozici finální specifikaci pneumatik, které pro letošní sezónu připravilo Pirelli. Podle odhadů italského výrobce budou letošní pneumatiky oproti těm loňským velmi odlišné.

Do Španělska nicméně Pirelli rovněž přivezlo na zakázku připravené takzvané "zimní pneumatiky" do nízkých teplot.

"Pneumatiky pro rok 2014 jsou oproti svým předchůdcům tolik odlišné, jako jsou odlišné vozy. Většinu přípravy jsme udělali zásluhou datových simulací a i za pomoci samotného testování na trati," řekl šéf oddělení motorsportu Pirelli Paul Hembery.

"Loni týmy přišly o část předsezónních jízd kvůli mimořádně chladným podmínkám ve Španělsku. V jednu chvíli byl na trati dokonce i led.

Abychom to zvládli, vyvinuli jsme speciální "zimní" verzi tvrdé sady pneumatik. Ta bude využita jen pro testy v Jerezu a je navržena tak, aby účinně pracovala také za chladných podmínek."