Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes v Jerezu ukázal svůj vůz

Mercedes v Jerezu ukázal svůj vůz

Řešení nosu vozu je podobné jako u Ferrari.

Mercedes jako další v pořadí ráno před začátkem předsezónních testů v Jerezu odhalil v boxové uličce svůj vůz pro letošní sezónu, který nese označení F1 W05. Mercedes by rád, aby mu tento vůz přinesl zisk prvního mistrovského titulu, na který čeká už od roku 1955.

Letošní model Mercedesu se už objevil na trati, když s ním v pátek Nico Rosberg na britském Silverstonu absolvoval prvních 40 kilometrů v rámci "filmovacího dne". Během testů v Jerezu do něj však jako první usedne Rosbergův týmový kolega Lewis Hamilton.

F1 W05 se řešením nosu vozu nejvíce podobá modelu F14 T, který minulý týden představilo Ferrari.

Paddy Lowe, jenž nahradil v pozici výkonného ředitele týmu Rosse Brawna, vyjádřil spokojenost s tím, jakou práci tým odvedl během zimní přestávky z pohledu vývoje motoru a také vozu.

"Celý tým odvedl skvělou práci při managementu celého projektu, aby stihl vše připravit včas,"
řekl Lowe. "Dosáhli jsme už několika milníků a cílů. Ovšem jako obvykle to, jak jsme byli úspěšní, začneme zjišťovat až při jízdách na trati.

Nový vůz má elegantní, ale agresivní vzhled, a jeho krása není vidět jen na povrchu. Vnitřní ústrojí vozu je extrémně inovativní a chytré.

Náš tým může být na svou dosavadní práci oprávněně hrdý. Nikdo z nás ale nepodléhá iluzi a ví, kolik práce nás ještě čeká před prvním závodem, který se jede za šest týdnů,"
dodal Lowe.

Mercedes v loňském roce zaznamenal svou nejúspěšnější sezónu, když zásluhou Hamiltona a Rosberga dosáhl na tři vítězství a v Poháru konstruktérů skončil za Red Bullem na druhé pozici.

Toto Wolff, který se stará o obchodní stránku týmu, je přesvědčen, že tým může na loňském zlepšení stavět. Popřel však připomínky soupeřů a zejména týmu Ferrari, že nejdůležitější bude spolehlivost.

"Máme před sebou nabitou fázi zimních testů a dlouhou sezónu, kde bude velmi důležitá jak výkonnost, tak spolehlivost,"
řekl Wolff.

"Lewis i Nico začnou sezónu hladoví po úspěchu a jsem přesvědčen, že náš tým bude těžit z toho, že jsme přes zimní přestávku nezměnili jezdeckou sestavu.

Druhé místo v loňském hodnocení Poháru konstruktérů nás hodně nakoplo. Náš cíl pro letošní sezónu je jasný, chceme pokračovat ve výstavbě týmu a z každého závodního víkendu vytěžit maximum."