Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button: Mercedes je sekundu před konkurencí

Button: Mercedes je sekundu před konkurencí

Rychlost by se mohla změnit v pohodlné šetření paliva.

Dnešní den Jensona Buttona pouze utvrdil v přesvědčení, že Mercedes je daleko před konkurencí. Ztrátu konkurence na tým z Brackley odhadl na 1 sekundu na kolo.

"V testech jsme za nimi zaostávali tak o dvě sekundy a nyní za nimi v dlouhých stintech zaostáváme o více než sekundu", vyjádřil se zkušený Button po druhém pátečním tréninku.

"Myslím, že nikdo na nich neztrácí méně než sekundu. Jsou opravdu velmi rychlí. Nemyslím, že naše skutečné tempo je tak vysoké, jak se dnes zdálo. Přesto jsme na tom poměrně dobře a měli bychom patřit mezi nejrychlejší. Mercedes je prostě lepší než všichni ostatní a to včetně vozů Williamsu, které nejsou tak dobré v rychlých zatáčkách."

Rychlostní výhoda by se přitom mohla přetransformovat na výhodu ušetřeného paliva: "Tento okruh je velmi náročný na spotřebu paliva, a pokud chceme spotřebovat jen 100 kilogramů, nebudeme to mít vůbec jednoduché a neděle bude tvrdým oříškem.

Přitom nejlépe na tom budou nejrychlejší týmy, protože pokud máte rychlé auto a potřebujete ušetřit palivo, tak prostě jen trochu zvolníte tempo. My jsme nyní v situaci, kdy nejsme tak rychlí jak nejrychlejší vozy, ale ani tak pomalí jako nejpomalejší vozy."