Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button: McLaren nenaplnil očekávání

Button: McLaren nenaplnil očekávání

Na nejlepší vůz to letos nevypadá

K příběhu o tom, jak McLaren tři roky disponoval špičkovým vozem, ale neměl dobrý motor a nyní ho má, ale najednou mu chybí vítězné auto, se už vyjádřil i Jenson Button. Mistr světa z roku 2009 si s partnerstvím McLaren-Honda "odtrpěl" roky 2015 a 2016, než ukončil kariéru v F1. S Hondou evidentně zachoval dobré vztahy, vždyť v jejím voze závodí v japonské sérii Super GT, kde se už stihl podívat i na stupně vítězů. McLaren pro něj byl vytouženým týmem, jako pro mnohé britské jezdce jeho generace, jenže i on je už zmatený z toho, co vedení McLarenu říká.

"Jsou zde tři velké týmy a pro ostatní je těžké vystoupit na jejich úroveň a jistě to bude nějaký čas trvat," řekl Brit v rozhovoru pro Sky Sports. "McLaren loni, ale i letos tvrdil, že by měl mít jeden z nejlepších vozů. Toto v F1 neslyšíte často, protože to by znamenalo soupeřit s Ferrari, Mercedesem a Red Bullem. A myslím, že každý vidí, že se tak nestalo.

Takže byste mohli říci, že dosavadní průběh sezony je zklamáním. Ale kdyby si odpustili řeči o nejlepším voze, mohli bychom říci, že mají fantastickou sezonu. Udělali slušný krok vpřed, jsou teď čtvrtí v Poháru konstruktérů. Ale kvůli tomu, co říkali na začátku roku, se dá říci, že nenaplnili očekávání."

Ale nezdá se, že by se McLaren poučil. Po dvou závodech jsme slyšeli, že "skutečný vůz" pro sezonu 2018 a motor Renault uvidíme až v Barceloně a že první čtyři velké ceny jezdilo v podstatě přechodné auto. Pak se ale tým opravil, že si od Barcelony netřeba zbytečně moc slibovat, protože i jiní budou mít "hodně novinek". Aktuální verze je, že za dva dny uvidíme oranžové vozy s revolučním nosem a od něj se musí odvíjet celý zbytek aerodynamiky vozu.

Zastupující šéf týmu Force India Robert Fernley se mezitím nechal slyšet, že zdolání továrního týmu Renaultu bude letos pravděpodobně "tvrdším oříškem" než porážka McLarenu.