Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Button si do MCL32 poprvé sedne až v Monaku

Button si do MCL32 poprvé sedne až v Monaku

Zkušeností má dostatek.

Šéf týmu McLaren potvrdil, že Jenson Button nebude až do víkendu Velké ceny Monaka jezdit v testech ani v trénincích. Příležitost mohl dostat v dvoudenním testu po VC Bahrajnu i v prvním pátečním tréninku před VC Španělska, ale ani Sakhir ani Barcelona nejsou tratě podobné té v Monte Carlu. Kromě toho, 37 letý závodník už seděl ve spoustě extrémně rychlých vozů a na MCL32 si zvykne jízdou v simulátoru.

"Je to velmi jednoduché," řekl Éric Boullier. "Jenson závodil v F1 17 let a již má zkušenosti i s vozy s úrovní přítlaku, jaký mají současné. S určitými rozdíly v jízdě by mu nepomohla jízda zde (v Bahrajnu) ani v Barceloně, na tom jsme se shodli. Je fit a připravený a příští týden bude testovat Oliver Turvey, který pak doladí korelaci s naším simulátorem. Simulátor v McLaren Technology Centre je již teď velice přesný a oba si myslíme, že pro něj bude nejlepší strávit pár dní v simulátoru nastaveném na Monako."

Před oznámením jednorázového návratu mistra světa z roku 2009 se v médiích objevily spekulace, že se mu do pomalého vozu McLarenu moc nechce. Boullier tvrdí opak.

"Když mi zvedl telefon, jeho první reakce byla: "To je skvělé! Bomba! Nebyl to složitý telefonát, velmi přímý. Beztak s námi má kontrakt, ale cítil jsem, že jeho nadšení je nefalšované. Jsem rád, že bude součástí tohoto dobrodružství."