Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Button si zvykal na obrovský vůz

Button si zvykal na obrovský vůz

Je mnohem rychlejší, než byl zvyklý.

Jenson Button je zpět. Vrátil se na jediný víkend a své schopnosti bude moci už zítra předvést v kvalifikaci na Velkou cenu Monaka. Jaké pocity v něm zanechalo seznámení s vozem McLaren MCL32?

"Během zaváděcího kola jsem se hihňal, jenom sám pro sebe. Chybělo mi to? Ne, ale když jsem naskočil do vozu, moc jsem si to užíval," řekl britský závodník. "Jakmile jsem opustil boxovou uličku, vše šlo velmi přirozeně. Nejpodivnější pocit jsem měl, když jsem se dostal za jiný vůz, nebo když jsem ho nechával předjet. Tyto vozy se zdají být obrovské. Nebylo mi všechno jedno, napadlo mě, jestli nejsem příliš blízko bariérám. Ale vůz mi sedí. Sedí přesně jako rukavice.

Druhý trénink nebyl jednoduchý. Hledal jsem limity tohoto vozu, který může brzdit mnohem později, než jsem byl zvyklý a zatáčkami projíždět ve vyšších rychlostech. Chvíli trvalo, než jsem si na to zvykl. Teď mám celý den na to, abych si s inženýry prošel data. Jsem si jistý, že v sobotu budu rychlejší."

Přesné cíle ale nemá, ačkoli by určitě rád získal pár bodů. "Ještě jsem na to nemyslel. Momentálně to vypadá, že startovní pole je pěkně zamíchané, ale v sobotu to jistě bude vypadat jinak. Nečekám, že v kvalifikaci budu desetinu sekundy za vozy Mercedesu, ale můj tým mě už dobře zná a ví, co potřebuji, abych ve voze cítil více jistoty."