Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button věří, že má v Monaku šanci bodovat

Button věří, že má v Monaku šanci bodovat

Trénink v simulátoru skončil pádem do přístavu.

Mistr světa z roku 2009 se již tuto neděli na jediný závod vrátí do F1. Má štěstí, že závod Indianapolis 500 se jede ve stejný den jako Velká cena Monaka. Do vozu McLarenu se díky tomu dostane zrovna na trati, kde bude handicap nízkého výkonu motoru Honda nejmenší. Když se Fernando Alonso na okruhu Barcelona-Catalunya kvalifikoval sedmý, co může on dokázat v Monaku?

"Bylo skvělé vidět, jak se Fernandovi dařilo v kvalifikaci v Barceloně," řekl Button. "Sedmé místo bylo velkým krokem vpřed. Samozřejmě, bylo to jeho skvělé kolo, ale ukázalo se, jakého pokroku tým dosáhl (díky balíku nových dílů). Je to obrovská změna. Nemohu říci, kolik přítlaku jsme získali, ale je to velký rozdíl a v Monaku budeme mít další novinky. Jestliže byl Fonzy sedmý v Barceloně, máme dobrý důvod těšit se na Monako."

Button ještě nikdy nejel v reálném voze MCL32, trénoval pouze v simulátoru, kde zažil i zajímavou nehodu.

"Zpočátku jsem z vozu neměl dobrý pocit, ale to bylo ještě před nasazením novinek. Když jsme udělali změny v nastavení, bylo to mnohem lepší a vůz nyní mnohem lépe sedí mému stylu jízdy. Po změnách se s ním jezdí skvěle. Také se mi dnes dvakrát podařilo spadnout do přístavu. Snad se to nestane doopravdy. Za první zatáčkou začíná stoupání do kopce a já jsem vyletěl z pravé strany... a kutálel se! Ještě nikdy jsem se nekutálel v simulátoru, ale teď ano! Naštěstí to není taková síla jako ve skutečnosti, ale i simulátor vám dá pocítit nárazy a nějaké to přetížení."