Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Návrat do McLarenu Buttona nenadchl, tvrdí Webber

Návrat do McLarenu Buttona nenadchl, tvrdí Webber

Odvede svou práci, ale bude to nudný příběh.

Mark Webber je přesvědčen, že Jenson Button se na Velkou cenu Monaka ve skutečnosti netěší a nic si od ní neslibuje. McLaren nejprve oznámil, že Fernando Alonso bude pilotovat oranžový vůz v závodě Indianapolis 500. Jelikož největší americký závod se pojede v stejnou neděli jako VC Monaka, McLaren musel hledat náhradníka. Ještě před bahrajnským testem oznámil, že za volant vrátí jiného mistra světa. Button se pak mohl zúčastnit testu a zvyknout si na zcela nový vůz, ve kterém ještě nikdy neseděl, ačkoli by to bylo na trati diametrálně odlišné od městského okruhu v ulicích Monte Carla. Webber tvrzení, že Button si zvykat jednoduše vůbec nepotřebuje, ani trochu nevěří. Prý se mu prostě nechce.

"Jenson v Monaku, to nikoho nezajímá. Je na trati, v prvním tréninku má problém s tlakem paliva, kvalifikuje se na 17. místo, odstupuje ve 12. kole závodu. Koho to zajímá?" ptá se Buttonův bývalý soupeř. "Jenson ani netestoval v Bahrajnu, nebere to velmi vážně. Asi řekl něco jako: "Chci zůstat v Americe a věnovat se triatlonu, nebudu se obtěžovat do Bahrajnu. Překvapilo mě to. Budíček bude mít až ve čtvrtek v Monaku. Nemyslím si, že ho to nadchlo. Jistě to nebyl on, kdo zavolal týmu."

Webber také předpověděl skvělou kariéru Stoffelu Vandoornovi. Ke všem předpokladům na mistra světa nyní přidává cenné zkušenosti. Sice nebojuje o titul, ale má možnost sledovat při práci "kolosálního" Alonsa.