Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Whiting navštívil okruh v Soči

Whiting navštívil okruh v Soči

Do první Velké ceny Ruska zůstávají necelé 3 měsíce.

První Velká cena Ruska Formule 1 se uskuteční již o necelé tři měsíce a při této příležitosti se byl na okruh opět podívat i závodní ředitel F1, Charlie Whiting. Ten je z nového okruhu, vybudovaného uvnitř Parku zimních olympijských her v Soči, nadšený. Trať by měla být poměrně rychlá, zároveň ale bezpečná a poskytne dostatek možností na předjíždění.

"Už to tady vypadá mnohem líp!", nepřekvapil Whiting čtenáře oficiální stránky ruského závodu. "Naposledy jsem tu byl před rokem, ale tehdy zde bylo pouze jedno velké staveniště. Již nyní je to tady nádherné. Trať bude skutečně rychlá a jezdci si ji zamilují, tím jsem si jistý."

To, že trať musí vést mezi stadiony a dalšími budovami s sebou přineslo několik omezení, Whiting si je ale již nyní jistý bezpečností nového okruhu. Diváci se navíc mohou těšit na scenérii srovnatelnou se Singapurem či Abú Zabí.

"O kvalitu okruhu se neobávám. Je jasné, že o všechno bude dobře postaráno. Trať bude rychlá a všichni si ji rychle oblíbí. Myslím, že nabídne alespoň dvě či tři příležitosti k předjíždění, závody by zde tedy neměly být jen efektní, ale i zajímavé.

Již jsme udělali množství simulací, které zahrnovaly i připravované výjezdové zóny a bariéry, takže jsme si jisti, že i bezpečnost okruhu bude prvotřídní. Čeká nás velkolepý závod.

První DRS zóna by se měla nacházet mezi zatáčkami 1 a 2, druhá mezi 10. a 12. zatáčkou. Whiting očekává nejvíce předjížděcích manévrů v druhé, třinácté a sedmnácté zatáčce, zaujala ho ale hlavně pasáž mezi zatáčkami 4 a 10.