Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamiltonův vůz měl dvě navzájem nesouvisející poruchy

Hamiltonův vůz měl dvě navzájem nesouvisející poruchy

Brit nemohl dokončit dlouhou jízdu a teď mu chybí mu data.

Lewis Hamilton byl nejrychlejší v obou pátečních trénincích, ale večer nemohl být spokojen. Na jeho voze se během druhého tréninku objevily hned dvě navzájem nesouvisející poruchy a Brit nemohl dokončit svůj dlouhý stint na měkčí sadě pneumatik. Kromě problémů s převodovkou se objevila také porucha hydrauliky a Hamilton tak ve druhém tréninku nakonec absolvoval jen 18 kol.

"Máme problém s hydraulikou," řekl technický ředitel Mercedesu Paddy Lowe během rozhovoru pro Sky Sports. "Ještě nevíme, co přesně se stalo, ale není to velká věc. Vůz jsme zastavili z preventivních důvodů. Problém s převodovkou s tímto nijak nesouvisí, takže jsme měli najednou dva nebo tři problémy."

Hamilton se však snaží zůstat klidný: "Jde pouze o malé poruchy a je dobré, že se projevily již dnes. Samozřejmě není dobré ztratit čas a část dlouhého stintu, protože jsem přišel o možnost pochopit vyvážení vozu, nezjistil jsem, jak moc můžu zatlačit (na pneumatiky) ani jak moc budu muset šetřit palivo a další věci. Nico absolvoval celý program, takže se spolehneme na jeho data."

Poruchy Hamiltonova vozu možná neznepokojili Hamiltona, ale starosti si začal dělat jeho týmový kolega.

"Moje a Lewisovy časy jsou opět velmi podobné," řekl večer Rosberg. "Znepokojily mě ale jeho problémy s technikou. Ukázalo se, že náš vůz ještě není stoprocentně spolehlivý.