Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Hamiltona zdržela rozdílná teplota brzd

Hamiltona zdržela rozdílná teplota brzd

Nyní se obává, že se problém přenese do závodu.

Lewis Hamilton se obává, že jeho problém s brzdami, který dopomohl Rosbergovi k zisku pole position, se vrátí i dnes v závodě. Hamilton byl nejrychlejší ve všech třech trénincích a také v první části kvalifikace, pak však začal tempo určovat jeho týmový kolega. Britskému jezdci se často blokovaly kola a na svého rivala nakonec ztratil téměř 4 desetiny sekundy.

"Nico nepochybně odvedl dobrou práci," přiznal Hamilton. "Já jsem musel bojovat s brzdami. Levá přední byla neustále o 100 stupňů chladnější než pravá. Zkoušel jsem s tím něco udělat, brzdil jsem později a dával jsem si pozor, ale přesto se opět zablokovala. Ztratil jsem tím spoustu času, ale Nico byl dnes opravdu rychlý, takže bych ho možná neporazil, ani kdybych neměl žádný problém.

Doufám, že si s tím tým poradí a vůz bude před závodem v pořádku. Pokud by se s tím nedalo nic udělat, kola by se blokovala i v závodě."

Paddy Lowe, výkonný technický ředitel Mercedesu, krátce po skončení kvalifikace nevěděl s jistotou říct, co je původem problému. Předpokládal však, že rozdílné teploty brzd způsobilo nastavení Hamiltonova vozu, které je odlišné od Rosbergova.

"Lewis měl během celého víkendu problémy s blokováním levého předního kola. Částečně je to povahou tohoto okruhu, zejména zrádné první zatáčky. Svou roli mohlo sehrát i jeho nastavení, Nico s tímto neměl tak velký problém. Možná je to jen nějaká maličkost. Nyní se na to musíme podívat a zjistit, proč se to u Lewise dnes odpoledne tak zhoršilo a Nico nezaregistroval žádnou změnu."