Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosbergovi by nevadilo vyhrát díky dvojitým bodům

Rosbergovi by nevadilo vyhrát díky dvojitým bodům

Pokud získá titul, nebudou ho trápit detaily.

Nico Rosberg je jedním ze dvou kandidátů na zisk titulu mistra světa, ale v poslední době tahá za kratší konec a na Lewise Hamiltona ztrácí už 24 bodů. Za vítězství v závodě se uděluje 25 bodů, takže za normálních okolností by Hamiltonovi stačilo získat tento víkend v Brazílii 1 bod a titul by už byl jeho. Letos však vešlo v platnost kontroverzní pravidlo o udělování dvojitých bodů v posledním závodě sezóny. Pokud by tedy měl Hamilton v Abú Zabí trochu smůly, mohl by Rosberg smazat nejen 25, ale i 49 bodový náskok. Nicu Rosbergovi by prý ale nevadilo získat titul i takovýmto způsobem.

"Bylo by mi to jedno," řekl Rosberg. "Pokud budu mít po přejetí cílové čáry v Abú Zabí jen o jeden bod více (než Hamilton), nebude mě zajímat proč a jak. Pravidla jsou stejná pro všechny… Už jako dítě jsem snil o titulu mistra světa F1, byl by to pro mě výjimečný okamžik."

Rosberg v jednom z rozhovorů před Velkou cenou USA řekl, že pokud letos titul nezíská, nebude to pro něj konec světa, protože Mercedes bude určitě konkurenceschopný ještě několik let a bude mít i další šance na titul. Nechce však, aby si to lidé špatně vykládali.

"Šance, že budu o titul bojovat i příští rok, je opravdu, opravdu velká, protože teď máme skvělý vůz a úžasný tým. Ale ve skutečnosti teď nemyslím daleko do budoucnosti. Soustředím se na přítomnost a chci z ní vytěžit maximum."

Hamilton letos vyhrál už 10 velkých cen, zatímco Rosberg pouze 4, takže v případě bodové shody by se mistrem světa stal britský jezdec.