Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton se chce u Mercedesu usadit na několik let

Hamilton se chce u Mercedesu usadit na několik let

Nejprve se ale zbaví managementu.

Lídr současného pořadí a favorit na zisk mistrovského titulu, Lewis Hamilton, se na konci sezóny rozloučí se svým současným managementem. Když Brit v roce 2007 vstupoval do F1 jako dlouholetý chráněnec McLarenu, dělal mu manažera jeho otec Anthony, který se takto o syna staral také v motokárách a juniorských sériích. Po sezóně 2010 si ale Hamilton řekl, že už otcův dohled nepotřebuje a raději se upsal manažerské společnosti XIX Entertainment, která se stará také o Geri Halliwellovú, Jennifer Lopezovú či Victorii a Davida Beckhamových. Společnosti začalo být brzy vyčítáno, že se o Hamiltona stará spíše jako o popovou hvězdu, než jako o sportovce, který se potřebuje pravidelně koncentrovat na svou práci.

"Opravdu k tomu nemám co říct," potvrdil zprávu Hamilton. "Platnost smlouvy končí a já udělám nějaké změny. Ještě nemám konkrétní představu, rozhodnu se po skončení sezóny."

Po skončení sezóny se mají znovu rozjet i jednání o nové smlouvě s Mercedesem. Ta současná vyprší na konci roku 2015 a jednání o nové byla pozastavena údajně kvůli tomu, aby se tým i jezdec mohli koncentrovat na probíhající sezónu. Je ale možné, že se čeká na vypršení Hamiltonovy smlouvy s XIX. Britský závodník už ve skutečnosti nemá žádné pochybnosti, několik nejbližších let chce zůstat u Mercedesu a podmínky si chce domluvit on sám.

"Pohodlně to zvládnu sám," řekl redaktorovi Telegraphu. "Nico vyjednal svůj (kontrakt) sám a Sebastian také, takže nevidím důvod, proč bych to já nezvládnul. Nevím, jestli to opravdu udělám, ještě jsem se nerozhodl. Doufám, že mě čeká dlouhá společná budoucnost s Mercedesem, takže nebude potřeba dělat mnoho změn (v nové smlouvě)."