Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg již nedopustí další "Austin"

Rosberg již nedopustí další "Austin"

Tentokrát musí zůstat před Hamiltonem až do cíle.

Sezóna i boj o titul mistra světa F1 vrcholí a Lewis Hamilton by rád prodloužil svou sérii vítězství, avšak v Brazílii zatím hraje až druhé housle. Nico Rosberg byl nejrychlejší ve všech třech trénincích a především získal další kvalifikační vítězství. Podaří se mu tentokrát první místo udržet až do cíle zítřejšího závodu?

"Až dosud šlo všechno dobře a zítra odstartuji z nejlepšího místa, ale důležitý bude závod. Austin se již nesmí opakovat," uvědomuje si německý závodník. "Sebedůvěra je dobrá a zůstávám optimistický. Teď potřebuji udělat trhlinu v Lewisovy sebedůvěře. První krok se mi snad podařilo udělat již dnes. Zítra ho potřebuji jenom udržet za sebou."

Hamilton by zítra mohl být spokojený i s druhým místem, beztak by mu před Abú Zabí zůstal velký náskok, ale Rosberg si už nemůže dovolit nic jiného než vítězství. Tlak musí být obrovský, ale 29 letý jezdec se to pokouší ignorovat a soustřeďuje se na závod.

"Tlak je téměř stejný jako předtím. Před každým závodem stoupá adrenalin, napětí, vzrušení… To se teď zas tak moc nezměnilo. Prostě jsem tady, půjdu do toho a přinutím se zůstat po celou dobu optimisticky naladěn. Samozřejmě, jsem optimista. Z Austinu jsem si vzal ponaučení a vím, co musím zlepšit."

A co Hamilton? Mohl by se držet v bezpečné zóně mezi Rosbergem a "zbytkem světa", ale to nemá v povaze. Zítra se prý pokusí svůj náskok ještě zvýšit, i když možná pouze pomocí strategie zastávek v boxech.

"První rošt je nejlepší místo na start, ale po něm nás ještě zítra čeká dlouhý závod a hodně výměn pneumatik. Jsem tu, abych vyhrál. Nikdo netouží po vítězství víc než já a zítra pro to udělám vše, co bude v mých silách."