Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Caterham už pomalu balí…

Caterham už pomalu balí…

… a kupuje letenky do Abú Zabí!

Caterham F1 pro velké finanční problémy vynechal závody v USA a Brazílii a na účast v Abú Zabí založil crowdfundingovou kampaň na Crowdcube. Ještě včera se zdálo, že nemůže uspět, ale dnes správce společnosti překvapil oznámením, že Caterham balí a připravuje se na účast v posledním závodě sezóny!

"Byla to náročná výzva, ale stálo to za to! Fanoušci dokázali během jediného týdne udělat z absolutně nemožného možné," prohlásil dnes správce Finbarr O'Connell, který v Caterhamu zastupuje zájmy věřitelů a dočasně převzal funkci šéfa týmu.

"Věděli jsme, že nejlepším způsobem jak udržet tým naživu a zároveň zaujmout možné zájemce o koupi, bude účast ve finále sezóny v Abú Zabí. Ukážeme, že Caterham je stále závodní tým.

Nedokážu slovy popsat, jak jsme fanouškům vděční. Nyní zamíříme do Abú Zabí, ukážeme jaké máme pracovité a pozitivně naladěné zaměstnance a doufejme, že se nám podaří zajistit budoucnost tohoto týmu."

O'Connellův "malý trik" spočívá v tom, že do kampaně přispěli i týmoví sponzoři, díky čemuž vybraná částka rázem vzrostla o půl milionu liber a o zbylou sumu se postarají sponzoři zatím neoznámených jezdců. V pátek před závodem se například měla do kokpitu posadit britská závodnice Alice Powell, což se však nejspíš nestane kvůli chybějící super licenci, kterou už nestihne získat.

Caterham ani nepotřebuje peníze vybrat hned a kampaň prodloužil až do 23. listopadu, kdy se pojede poslední závod sezóny.