Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Wolff: Spa bylo pro Rosberga zlomovým okamžikem

Wolff: Spa bylo pro Rosberga zlomovým okamžikem

Po nehodě to Hamiltonův kolega neměl jednoduché.

Nejznámější kolizí sezóny 2014 se určitě stala jediná vážná kolize mezi dvěma kandidáty na titul. Do Spa Rosberg s přehledem vedl šampionát, ale po kolizi s Lewisem Hamiltonem ztratil pevnou půdu pod nohama. Jeho týmový kolega vyhrál o dva týdny v italské Monze, ale také v Singapuru, Suzuce, Soči a Austinu. Někteří fanoušci si myslí, že Rosberg ztratil podporu týmu, Toto Wolff ale za neúspěšnou sérií vidí spíše ztrátu sebedůvěry a nejistotu při soubojích.

"Možná pak byl zmatený. Už si nemohl být jistý, že ví co je správné a co špatné," řekl výkonný ředitel AMG Mercedes F1. "Mohli bychom si ještě jednou sednout a vše prodiskutovat, abychom příští rok takové situace zvládali lépe. Musíme si přiznat, že jako tým jsme udělali pár chyb."

Rosbergova pozice vedle dvojnásobného šampiona prý ale není vůbec ohrožena. Není důvod, proč by se příští rok nemohl vrátit do vítězné formy, obzvlášť když letos Hamiltona překonal v jedné z jeho nejsilnějších disciplín.

"Nico Lewise porazil v jeho primární disciplíně - byl lepší v kvalifikaci. Má všechno, co závodník potřebuje, aby mohl porazit Lewise Hamiltona a také se stát mistrem světa."