Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Coulthard: Rosberg bude letos lepší

Coulthard: Rosberg bude letos lepší

Loni poprvé bojoval o titul, chyběly mu zkušenosti.

Nico Rosberg letos oslaví 30. narozeniny a je tedy jen o pár měsíců mladší než jeho týmový kolega a loňský protivník v boji o titul, Lewis Hamilton. Ale přestože byli velkými soupeři už v motokárových sériích, v F1 se jejich cesty ubíraly velmi odlišnými cestami. Lewis Hamilton dostal hned ve své první sezóně do rukou vítězný stroj a okamžitě bojoval o titul, který nakonec získal o rok později. Další vozy McLarenu už nebyly tak skvělé, ale Hamilton nezažil ani jednu sezónu bez vítězství ve velké ceně a do sezony vždy nastupoval jako jeden z favoritů.

Němec Nico Rosberg sice do kolotoče F1 naskočil o rok dříve než britský závodník, ale 4 roky strávil v trápícím se Williamsu a pak byl spolu s Michaelem Schumacherem součástí prvních kroků týmu Mercedes AMG. O titul mistra světa se proto poprvé reálně ucházel až loni a podle Davida Coultharda byl kvůli tomu ve velké nevýhodě. Letos by tedy měl předvádět vyrovnanější a vyspělejší výkony a lépe si poradit s tlakem.

"Očekávám, že Nico bude silnější než v roce 2014," řekl bývalý vicemistr F1. "Poprvé se dostal do světla reflektorů a čelil vysokým očekáváním. Mnoho jezdců, a to mluvím z osobní zkušenosti, si myslí, že v rychlém voze nebude těžké vyhrávat závody. Ale je to těžké a mělo by to být těžké, protože zpravidla musí porazit velmi silného soupeře jezdícího ve stejném voze."

VC Velké Británie - Mercedes - Nico Rosberg

Skot si přitom myslí, že Lewis Hamilton už těžko může podat lepší výkon než loni.

"Nedokážu si představit, že by jezdil ještě lépe. Už minulý rok byl na neuvěřitelně vysoké úrovni, již čtyřikrát byl v boji o titul a dvakrát ho vyhrál. Nyní je ještě vyspělejší a vyzrálejší než když v F1 začínal. Nico loni přežil vrcholy i pády, úspěchy i selhání, byl vypískán fanoušky, kterým se nelíbilo jeho počínání na trati a po tom všem je silnější a pro Lewise bude lepším soupeřem a větší výzvou."