Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Vývoj během sezóny je prvním vítězstvím Ferrari

Vývoj během sezóny je prvním vítězstvím Ferrari

Scuderii se otevřela cesta k vítězstvím.

Prezident Ferrari považuje objevení a uznání mezery ve sportovních předpisech FIA za první důležité vítězství na cestě Scuderie zpátky na vrchol výsledkových tabulek. Díky možnosti vylepšovat pohonnou jednotku i během sezóny mají nyní více prostoru k dohánění výkonnostní ztráty na pohonné jednotky Mercedesu. Na chybějící hraniční termín homologace motorů poukázal technický ředitel Scuderie James Allison a Ferrari spolu s Renaultem tlačily na FIA, aby tuto svou chybu uznala a otevřela tak dveře delšímu vývoji, co se jim podařilo v prosinci loňského roku.

"Ferrari tvoří 1 000 lidí a každý z nich hodlá vyhrávat," řekl Sergio Marchionne během Detroit Motor Show. "Už jsme dosáhli první úspěch, díky kterému budeme moci upravovat motory i během sezóny. To považuji za naše první vítězství."

Marchionne během rozhovoru horlivě zdůrazňoval, že co se týče týmu F1, on už sedí pouze na zadním sedadle. Scuderii vede jím vybraný šéf týmu Maurizio Arrivabene a má jeho plnou důvěry.

"Chtěl bych Tifosi ujistit, že navštívím pár velkých cen, ale Scuderia má svého šéfa a její management odpovídá přímo jemu. Bohužel, pravda je taková, že zaostáváme. Nechci se už ale věnovat polemice o důvodech. Nyní musíme sklonit hlavy a pořádně máknout, abychom se vrátili na cestu k vítězstvím."