Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Silverstone chce levnější lístky

Silverstone chce levnější lístky

Nürburgring ještě nemá smlouvu.

Nový generální ředitel okruhu Silverstone má v plánu snížit cenu nejlevnějších lístků na Velkou cenu Británie.

"Ze všeho nejvíc chci dosáhnout snížení cen lístků na Velkou cenu," řekl Patrick Allen v rozhovoru pro BBC. "Cena lístku (na nedělní závod) by podle mě měla být 99 liber. Myslím, že naši zákazníci si to zaslouží."

Letos se to už ale novému řediteli nepodaří. Jeho plánem je dostat na tribuny více diváků, prodat více lístků a zvýšit příjmy z licenčních poplatků. To se mu však nepodaří před rokem 2016, takže lístek na nedělní závod Formule 1 bude letos stát 155 až 340 liber, vstupenka na celý víkend 175 až 465 liber.

Zároveň s dobrými zprávami ze Silverstone se objevily i znepokojující zprávy o jiném tradičním okruhu F1. Nürburgring má nového majitele a podle plánu se jím stala německá společnost Capricorn, která je však zřejmě nečekaně dostala do rukou ruského miliardáře Viktora Karitonina. Německý závod od roku 2007 střídavě hostí Nürburgring a Hockenheimring a letos by se mělo opět jezdit pod hradem Nürburg. Změna vlastníka ale zřejmě přerušila i jednání s Berniem Ecclestonem o novém kontraktu na pořádání Velké ceny Německa.

"Nemůžu k tomu nic říct, protože ještě nemáme kontrakt," potvrdil mluvčí okruhu. "Čekáme na odpověď a smlouvu, takže v této chvíli nemůžeme říct, zda Nürburgring bude hostit závod Formule 1."