Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ferrari je s přípravou nového vozu pozadu

Ferrari je s přípravou nového vozu pozadu

Marchionne předpovídá těžký začátek sezóny.

Prezident Ferrari varuje fanoušky, že Scuderie začala s přípravami na sezonu příliš pozdě a na začátku sezóny pravděpodobně nebudou patřit mezi špičku.

V roce 2014 prošla Scuderia Ferrari personálním zemětřesením, během kterého byl šéf Stefano Domenicali nahrazen Marcem Mattiaccim a ten zase Mauriziem Arrivabenem. Z Ferrari musel odejít i Luca di Montezemolo a do červeného vozu se již nevrátí Fernando Alonso. Nový šéf se zbavil Pata Frye i Nikolase Tombazise a více prostoru dostal technický ředitel James Allison. Všechny tyto změny se podepsaly na přípravě nového vozu.

"Jsme pozadu, protože jsme s přípravou nového vozu začali příliš pozdě," přiznal Marchionne. "Ale motor nebude muset být zmrazen před prvním závodem, takže to bude velmi zajímavá sezóna. Jsem přesvědčen, že během roku dokážeme vůz zlepšit."

Propuštěný Luca di Montezemolo před pár týdny poukázal na to, že z křesla prezidenta Ferrari musel odejít po finančně nejúspěšnějším roce Ferrari. Marchionne však vysvětluje, že změny byly nutné, protože neúspěchy na trati by se mohly brzy projevit i na zájmu o silniční supersporty.

"Sezóna 2014 byla jedna velká katastrofa. Myslím, že organizace měla tendenci zlenivět a už byl čas udělat nějakou změnu. Co se týče silničních vozů, jsme na tom opravdu skvěle, ale v srdci úspěchu Ferrari jsou jeho úspěchy v závodech Formule 1. Pokud se nám tam přestane dařit, pokud bychom přestali bojovat, mělo by to dopad na celou značku. Proto jsme museli zasáhnout. Máme nového člověka, nového šéfa týmu, Maurizia Arrivabeneho, který již v motorsportu strávil velkou část svého života a teď má plné ruce práce. Také máme nového člověka v čele technického týmu, (Jamese) Allisona, který převzal odpovědnost za technickou stránku. Takže máme (nový) tým."