Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Bude o titulu rozhodnuto již v létě?

Bude o titulu rozhodnuto již v létě?

Lewisovi se mohou do cesty postavit pouze Rosberg a smůla.

Anthony Hamilton je přesvědčen, že jeho syn může mít titul v kapse už během letní přestávky, po odjetí poloviny šampionátu. Loni Lewis Hamilton vyhrál 11 závodů a navzdory několika selháním techniky sezónu ukončil s 67 bodovým náskokem před druhým Nicem Rosbergem. Čeká ho letos ještě úspěšnější sezóna?

"Člověk nikdy neví, ale pokud se podíváte na Lewisovy loňské výkony, kdyby neměl tolik problémů, mohl mít šampionát v kapse už uprostřed roku," řekl hrdý otec redaktorovi Sky Sports. "Myslím, že něco takového by se potenciálně mohlo stát i letos. Pokud půjde vše dobře, bude mít rychlý vůz, bude opět mistrem světa."

Kromě smůly by se mohl Hamiltonovi postavit do cesty také Nico Rosberg. Tito dva piloti spolu soupeřili už v motokárách a u Mercedesu v F1 se jejich přátelství obnovilo. Loni měl jejich vztah během soupeření o titul krizi, ale teď by už vše mělo být v pořádku.

"Letos to bude mezi nimi jiné, respektují se více než předtím. Jsou na sebe navzájem dost citliví. Pro Nica bylo těžké dostat se tak blízko a nevyhrát šampionát a ani pro Lewise to nebylo jednoduché. Myslím, že nyní je mezi nimi obrovský respekt a letos možná uvidíme jejich nejzajímavější sezonu. Budou spolu soupeřit a přitom se respektovat a nadále budou přáteli. Vždyť se znají už tak strašně dlouho. Chlapci se poznali, když měli oba 13 let!"