Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg se již s prohrou vyrovnal

Rosberg se již s prohrou vyrovnal

Během dovolené na F1 vůbec nemyslel a nyní opět zaútočí.

Nico Rosberg se už připravuje na první předsezónní testy. Vyrovnat se se skutečností, že titul získal Lewis Hamilton a ne on, mu prý trvalo jen pár dní. Nyní je již připraven znovu vyrazit do boje, tentokrát o titul mistra světa roku 2015.

"Naštěstí to šlo docela rychle," řekl německý jezdec během rozhovoru pro Sky Sports. "Přes úspěch i neúspěch se přenesu během pár dní, a pak je to už prostě za mnou. Tentokrát mi tahle moje vlastnost velmi pomohla. Když uspěji, tak to není moc dobrá vlastnost a snažím se ty hezké chvíle trochu natáhnout, ale beztak to vždycky trvá jen velmi krátce. Vrátil jsem se po dlouhé přestávce a jsem připraven znovu se do toho naplno vrhnout."

Rosberg se cítí být dokonale odpočinutý, po pár dnech smutku dokázal svět Formule 1 zcela vytěsnit z hlavy a relaxovat.

"Pro mě to bylo něco nového. Nevěděl jsem si představit, jaké to bude. Ale dokázal jsem vypnout a nebylo to vůbec těžké, protože život nakonec není jen o závodění. Všiml jsem si, že když trávím čas s rodinou, zapomínám na úspěchy a také na věci, které mi nevyšly."

Mercedes je před začátkem sezóny jasným favoritem a Rosberg se připravuje na další boj o titul mistra světa, ale soupeře z jiných týmů nepodceňuje.

"Největší výzvou je dostat ze sebe maximum, to je prvořadé a nejdůležitější. A také chci být lepší než kdykoliv předtím. Druhou výzvou je být lepší než Lewis a pokusit se ho porazit. Až na třetím místě je snaha porazit všechny jezdce jiných týmů. Momentálně nemůžeme vědět, kde přesně jsme, musíme počkat. Samozřejmě, máme velmi dobrý základ a naše šance jsou vysoké, ale ještě nic nevíme."

Bild však zveřejnil jiný rozhovor s Rosbergem, v němž se Němec přiznal, že Ferrari ani Sebastiana Vettela se příliš neobává.

"Sebastian se bude často dívat na mé zadní světlo," cituje Bild pilota Mercedesu. "Nechci, aby to vyznělo arogantně, ale na základě loňských výsledků mohu zariskovat a říct, že Ferrari nebude naším soupeřem. Ale nikdo by je neměl předem úplně odepisovat."