Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Na rychlosti teď nezáleží

Hamilton: Na rychlosti teď nezáleží

Dnes jen nudně kroužil, zábava přijde později.

Lewis Hamilton dnes potvrdil to, co si už všimli i někteří soupeři Mercedesu. Německá automobilka netestuje rychlost svého vozu a místo toho se pustila do zkoušení dlouhých a extra dlouhých stintů. Hamilton musel dnes kvůli poruše technicky skončit dříve, ale přesto si na konto připsal 91 kol a Mercedes jich má za dva dny na kontě už 248.

"Dnes jsme pouze kroužili a nezkoušeli jsme rychlá kola ani nic podobného," řekl dnes večer Hamilton. "Jsem si jistý, že později, když vůz přiblížíme k jeho limitům, bude jeho rychlost zjevnější. Během testování má každý v nádrži jiné množství paliva, takže místa v tabulce nejrychlejších časů nic neznamenají, důležitá je spolehlivost a vyzkoušení vozu."

Úřadující mistr světa je tedy i přes horší časy na kolo a malý problém s technikou spokojený a těší se na zábavnější část roku.

"Šlo to dobře. Jsem rád, že jsme během dvou dnů nasbírali tolik kilometrů a ověřili spolehlivost. Na to, že máme za sebou pouze 2 dny, je to opravdu velmi dobré a plánujeme pokračovat stejným tempem. Přirozeně, je to pouze základ, který chceme zlepšit. Z vozu mám dobrý pocit, ale víc už o něm nemám co říct. Prostě jsme jezdili dokola a to není zrovna vzrušující část testování."

Zítra převezme vůz W06 opět Nico Rosberg a Hamilton se za volant vrátí ve středu.