Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg v zimě trénoval správné dýchání

Rosberg v zimě trénoval správné dýchání

I malá výhoda může být důležitá.

Nico Rosberg musel po posledním závodě uplynulé sezony rozdýchávat prohru v souboji o titul mistra světa. V zimě prý dokázal F1 pustit z hlavy, ale zároveň hledal možnosti, jak se zlepšit. Mimo jiné se učil i techniky správného dýchání. Loni se mu podařilo získat 11 pole positions, ale vyhrál pouze 5krát, k čemuž přispělo i několik chyb. K nejdůležitějším patřilo vynechání šikany v Monze, kvůli kterému přišel o vedení ve prospěch Lewise Hamiltona, nebo velké probrždění hned v prvním kole Velké ceny Ruska, které ho vyřadilo z boje o vítězství. Dokáže se chyb letos vyvarovat díky správnému dýchání?

"V zimě jsem se naučil pár nových věcí. Například jsem pracoval na správném dýchání během závodů," prozradil německý pilot. "V rychlých zatáčkách zadržujeme dech, protože čelíme velkému přetížení. Mohl bych vám o tom říct víc, ale neodhalím všechna svá tajemství."

Dalším krokem bylo zpřísnění tréninkového režimu. Během celé kariéry se udržuje v dobré fyzické kondici, ale i malé zlepšení by se nakonec mohlo postarat o důležité body. Boj s Lewisem Hamiltonem sice prohrál o 67 bodů, o tak velký rozdíl se však z velké části postaralo selhání techniky v Abú Zabí, kde si Hamilton připsal 50 bodů. Sezóna byla napínavá až do posledního závodu a Rosberg očekává, že i letos rozhodnou maličkosti.

"Chci být trochu víc fit i v posledních kolech závodů. Jedno nebo dvě procenta se nakonec mohou postarat o velký rozdíl."

Z minulé sezóny se poučil také Toto Wolff a už ani nedoufá, že by v týmu dokázal udržet přátelskou atmosféru a harmonii.

"Ani nedoufám, že by sezóna 2015 mohla být lehčí než ta loňská," řekl šéf Mercedesu. "V této fázi jejich životů jsou týmovými kolegy a zároveň soupeři. Takto to prostě je a nemá smysl doufat v harmonický vztah, protože nic takového se ve skutečnosti očekávat nedá."