Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Do DTM 2015 nastupuje další vlna mládí.

Do DTM  2015 nastupuje další vlna mládí.

Tři značky zastoupené v DTM letos konečně nastoupí ve vyrovnaném počtu.

Novopečený mistr prestižní DTM, Marco Wittmann byl v tomto šampionátu minulou sezonu teprve druhým rokem. Letos se budou v jeho svěžích stopách snažit tři debutanti.

Tři značky zastoupené v DTM letos konečně nastoupí ve vyrovnaném počtu: jak Audi, tak i BMW a Mercedes nasadí po osmi prototypech s karosérií cestovního vozu. Tři z těchto kokpitů obsadí nováčci: Rakušan Lucas Auer, britský Švéd Tom Blomqvist a Němec Maxi Götz. Startovní rošt DTM bude tedy ještě více připomínat výsledkové listiny evropské F3 právě minulých let.

Dva z debutantů našli místo u Mercedesu. Untertürkheimští se mohou chlubit opravdu mladou sestavou, kterou povedou Paul di Resta a Gary Paffett. Vedle těchto bývalých šampionů se budou snažit Daniel Juncadella, Christian Vietoris, Pascal Wehlein, Robert Wickens a zmínění nováčci Lucas Auer s Maximilianem Götzem. Několik těchto jmen si jistě dělá naděje na postup do F1, zatíco pomalý Rus Vitalij Petrov nedostal v DTM další příležitost.

BMW bude obhajovat titul s Marcem Wittmannem a i Mnichováci mají v kládru hned několik bývalých mistrů: Bruno Spenglera a Martina Tomczyka. Další vozy zde obsadí Augusto Farfus, Antonio Felix da Costa, Timo Glock, Maxime Martin a Tom Blomqvist, který nahradil Američana Joeyho Handa.

Jen v Ingolstadtu se nepustili do žádných změn v kokpitech. Za Audi nastoupí jako minulý rok vedle Jamieho Greena, Miguela Moliny, Eduarda Mortary, Nico Müllera a Adriena Tambaye bývalý mistři Mattias Ekström, Mike Rockenfeller a Timo Scheider.

Fandové se jistě mohou těšit na tyto zajímavé podniky, které budou vždy obsahovat po dvou závodech:
3. květen Hockenheim
31. květen Lausitzring
28. červen Norisring
12. červenec Zandvoort
2. srpen Red Bull Ring
30. srpen Moskva
13. září Oschersleben
27. září Nürburgring
18. říjen Hockenheim