Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Horner je po prvním testu optimistický

Horner je po prvním testu optimistický

Loni katastrofa, letos standardní test.

Šéf Red Bull Racingu je rád, že jeho tým poměrně úspěšně absolvoval "standardní" první předsezonní test nového vozu.

RB11 strávilo hodně času odstavené v garáži, tým narazil na několik problémů a nakonec za 4 dny nasbíral pouze 164 kol. Hůř se dařilo už jenom McLarenu testujícímu nový motor Hondy. Red Bull je však přesto v podstatně lepší situaci než před rokem.

"Byl to mnohem pozitivnější test než před rokem," řekl Christian Horner. "Ano, měli jsme problémy, ale v porovnání s minulým rokem šlo pouze o maličkosti. Loni jsme měli obrovské problémy, vůz nefungoval správně, přehříval se nebo prostě vzplál! Tentokrát jsme měli pouze pár malých problémů. V porovnání s tím, co bylo před 12 měsíci, to byl poměrně standardní předsezonní test.

Naši lidé odvedli skvělou práci při přípravě, designování i výrobě tohoto vozu a samozřejmě i během jeho nasazení na trati. Neměli jsme kdy odpočívat, tým si musel během testu poradit s výměnou pohonné jednotky a spoustou jiných věcí, ale zvládl to fantasticky."

Horner pochválil také Daniila Kvjata, ačkoli i on výrazně přispěl k nízkému počtu najetých kilometrů. Rus totiž v pondělí ráno poškodil přední přítlačné křídlo a Red Bull musel na další čekat až do úterního rána.

"Podařilo se mu skvěle zapadnout. Během prvního dne měl sice nešťastnou nehodu a nedostatek náhradních dílů omezil další jízdy, ale na druhý pokus dal dohromady slušné množství kol. Týmu dává velmi dobrou zpětnou vazbu, shodnou s tím, co říká Daniel (Ricciardo) a začal tedy velmi pozitivně."