Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Buttona a Hondu čeká nedokončená mise

Buttona a Hondu čeká nedokončená mise

Musí si vynahradit sezóny 2007 a 2008.

Jenson Button plánuje navázat na nedokončenou práci z let 2007 a 2008. Jako tovární jezdec Hondy tehdy protrpěl dvě velmi neúspěšné sezóny, během nichž ale zároveň v Brackley vznikal mistrovský vůz. Button se sice stal mistrem světa sezony 2009 ve voze postaveném Hondou, jenže to už Honda nebyla majitelem týmu ani dodavatelem motorů. Button tedy do historie F1 vešel jako jezdec, který se stal mistrem světa ve voze týmu Brawn GP, soutěžícím pouze jedinou sezónu. 35letý jezdec by tedy chtěl tentokrát pomoci Hondě až na vrchol Formule 1.

"V letech 2007 a 2008 jsme nebyli úspěšní," řekl Button. "Naše cíle můžeme dosáhnout teď a společně to dát do pořádku. Máme společnou nedokončenou misi."

Vůz McLaren-Honda dokázal v Jerezu absolvovat pouze 79 kol, ale podle Buttona to s McLarenem není tak špatné, jak by se mohlo zdát někomu mimo tím.

"Motory se prostě v F1 nezkoušejí 3 roky před testem na trati, celé auto se vždy dokončuje na poslední chvíli. Vše se dává dohromady v posledním možném termínu, protože chcete mít co nejlepší vůz i motor. Je mi jasné, že lidé jsou z toho trochu zmatení. Proč jsme vůz dostali z garáže až v 11:00 a ne v 9:00? Proč jsme nenastartovali o 2 hodiny dříve? Důvodem je, že v zimě toho chcete stihnout udělat co nejvíc a první test podstoupit s co nejlepším balíkem. To je důvod, proč některé věci nebyly provedeny včas."

GP Japonska - Honda - Rubens Barrichello, Jenson Button

Jenson Button, Fernando Alonso i Ron Dennis se dnes zúčastnili tiskové konference Hondy a japonským divákům předvedli historické vozy McLarenu i loňský MP4-29H/1X1 poháněný motorem Honda.