Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Manor zachráněn?

Manor zachráněn?

Tým již není v rukou správce.

Manor (bývalá Marussia) se dostal zpod dohledu správcovské společnosti a opět rozhoduje sám za sebe. Cíl nového majitele je jasný - návrat do mistrovství světa Formule 1. Jelikož návrh na výjimku, která by Manoru umožnila jezdit se starším vozem, neprošel přes Strategickou skupinu F1, musí se pokusit co nejdříve přizpůsobit starý vůz novým technickým předpisům. Podle informací Auto Motor und Sportu se s upraveným vozem pokusí projít povinnými nárazovými testy už na začátku března.

Stejný zdroj tvrdí, že každý z týmů může do roku 2020 vynechat pouze 3 závody a Marussia už tento limit vyčerpala loni, takže pokud by tým necestoval do Austrálie, přišel by o miliony liber rozdělovaných společností Formula One Management. Jiné zdroje ale tvrdí, že tým může vynechat 3 závody z každé sezóny a Marussii by tedy stačilo začít sezónu až čtvrtým závodem v Bahrajnu.

Od Maurizia Arrivabeneho se zároveň dozvídáme, že pokud bude Manor připraven, Ferrari mu dodá pohonné jednotky.

"Řekli jsme jim, že je budeme zásobovat motory loňské specifikace," prozradil Ital. "Ještě to nemáme na papíře, ale momentálně s tím souhlasíme."

Jméno zachránce, nového majitele nebo sponzora, zatím není známo.