Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg: Nejvíce se zlepšilo Ferrari

Rosberg: Nejvíce se zlepšilo Ferrari

Němec odhalil důvod svých zdravotních potíží.

Nico Rosberg si je po dvou dnech testů na okruhu Barcelona-Catalunya jistý, že řada soupeřů Mercedesu se viditelně zlepšila, nad všemi ale vyčnívá Ferrari.

"Není pochyb, že naši soupeři se dokázali výrazně zlepšit, svými časy nás dost překvapili," řekl německý pilot Mercedesu. "Nás se nejvíce dotýká zlepšení Ferrari. Podařilo se jim udělat velký krok vpřed a samozřejmě je teď bedlivě sledujeme."

Rosberg strávil včera v monopostu pouze půl dne, protože má bolavou šíji, Němec však dobře zná důvod svých zdravotních problémů. Za namožený krk může nová poloha při řízení vozu, kterou zkoušel v Jerezu.

"Znám příčinu, je jí nová poloha ve voze. Neuvědomil jsem si, že to bude problém. Teď musím být trochu opatrný, ale určitě to bude v pohodě.

Nová poloha se mi líbila, rád bych tak jezdil, ale nemohu, mému krku se to nelíbilo. Změnil jsem to v zimě. Překvapilo mě, jak se projevila i tak malá změna. Jde pouze o pár milimetrů nebo možná centimetrů, ale vše se tím změnilo. Důležitá je poloha páteře, protože na nás působí přetížení o síle několika G. Musíte si být jisti, že máte všechny síly pod kontrolou, ale já to nezvládl stoprocentně. Budu si na to muset zvyknout. Nepotrvá to dlouho."

Rosberg si prý v Jerezu posunul sedačku o trochu dopředu, ale v Barceloně si ji raději posunul zpátky.