Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams zklamaný dnem plným červených vlajek

Williams zklamaný dnem plným červených vlajek

Dnes chtěli zkusit simulaci závodu.

Podle Roda Nelsona, hlavního inženýra testů a podpory, byl pro Williams dnešní testovací den značně frustrující. Včera se tým z Grove věnoval testování zastávek v boxech a na dnešek měl naplánované dlouhé stinty a simulaci závodu. Odpolední jízdy však přerušily hned 3 červené vlajky, a jako by to nebylo dost, další ho předčasně ukončila. Williamsu se proto nepodařilo stoprocentně naplnit dnešní plán, i když ne vlastní vinou.

"Simulace závodu byla přerušena asi třemi červenými vlajkami, což nám samozřejmě trochu pokazilo náladu! Kvůli tomu jsme nemohli vyzkoušet jízdu na měkkých pneumatikách, kterou jsme měli naplánovanou právě na dnešní odpoledne," vysvětlil zklamaný Nelson.

"Podle plánu jsme měli udělat simulaci závodu hned po polední přestávce a pak se věnovat pár věcem kolem výkonu. Podařilo se nám však udělat pouze jednu jízdu a pak už přišla Nasrova rudá vlajka. Byl to den plný červených vlajek. Jako kdyby se vrátil Ralf Schumacher!"

Bottas dnes navzdory přerušením nasbíral 129 kol, Williams však nemá seznam časů, které by mohly být porovnány s časy dosaženými Mercedesem nebo Red Bullem během závodních simulací. Podle Nelsona však tým ví, kde musí svůj vůz co nejdříve zlepšit.

"Myslím, že je rozumné předpokládat, že momentálně je nejrychlejší Mercedes. Nejsme si jisti, jak je na tom Red Bull, ale víme, jak jsme na tom my. Víme, kde ztrácíme a v kterých oblastech se musíme zlepšit."