Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Žluté Toro Rosso?

Žluté Toro Rosso?

Renault chce žluté monoposty a více reklamy.

Zástupce Red Bullu pro motorsport naznačil, že Scuderia Toro Rosso by mohla již brzy jezdit v nových barvách. Převládat by měla žlutá Renaultu a útočící červené býky by doplnily loga Renaultu.

Už pár týdnů se hovoří o zájmu vedení Renaultu o odkoupení některého z týmů, aby mohl být přebudován na tovární tým a reprezentovat automobilku, které se na vozech Red Bull Racingu dostává jen minimu prostoru. Slova Helmuta Marka však naznačují, že Toro Rosso by se mohlo převléct do žlutého hávu i bez úplného odkoupení Renaultem. Utužily by se tak vzájemné vztahy.

"Renault vynakládá na své pohonné jednotky hodně peněz. Ne tak moc jako Mercedes, ale velkou částku, a je konfrontován se stejnými problémy jako my (Red Bull) - jejich účast v F1 se musí vyplácet," řekl Marko.

To však neznamená, že by se Red Bull svého vlivu v Toro Rosso úplně vzdal: "Takový scénář přichází v úvahu pouze v případě, že by blízký vztah mezi Red Bull Racingem a Toro Rosso zůstal nedotčen. Red Bull Racing má mnohem více zaměstnanců, vybavení týmu je sofistikovanější, takže ztráta know-how Red Bull Racingu by se na výsledcích Scuderie Toro Rosso projevila hodně bolestivě. Takže, jak jsem právě řekl, nejvíce záleží na úzké spolupráci obou týmů v případě realizace takového scénáře."

VC Německa - Renault - Vitalij Petrov

Původní tovární tým Renaultu (Équipe Renault) závodil v F1 během let 1977 až 1985 a sídlil v pařížském obvodu Viry-Châtillon, kde dosud sídlí Renault Sport F1 designující motory. Druhá éra začala v roce 2002 po odkoupení Benettonu a skončila v roce 2011 prodejem základny v Enstone Genii, která ho přejmenovala na Lotus.