Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kabát AlphaTauri na těle Toro Rosso

Kabát AlphaTauri na těle Toro Rosso

Mnoho povyku skoro pro nic

Sbohem Toro Rosso, vítej AlphaTauri! Dnešním dnem se oficiálně začala odvíjet historie béčka Red Bullu pod jiným názvem.

Na počátku stála velkolepá show, která se průkopnicky odehrávala na dvou místech – v Miláně a Salcburku. V Mozartově městě se v pověstném Hangaru 7 také shromáždili pozvaní hosté včetně zástupců médií, aby posléze odcházeli značně rozladěni. Nejenže museli překousnout dlouhou a pro většinu z nich nezáživnou módní přehlídku (AlphaTauri je oděvní značka, patřící Red Bullu), ale nedočkali se ani nového auta. 

Monopost AT01 byl přítomen jen ve virtuální podobě

Byť to tým v pozvánkách vysloveně sliboval, monopost AT01 se představil pouze virtuálně. Na pódiu stál nasvícený loňský vůz, ovšem už v aktuálním lakování. Design je proti minulosti zcela odlišný a převládají v něm bílá a modrá barva.

Po sportovní stránce se stáj pokusí navázat na povedený finiš předchozí sezony, korunovaný Gaslyho druhým místem v Brazílii. „Chci být lepší než v minulém roce a navázat na výkony z jeho závěru,“ prohlásil francouzský jezdec. „A hlavně je musím pravidelně opakovat. To znamená méně chybovat a celkově být silnější. Loni jsme měli jasný cíl skončit šestí v Poháru konstruktérů. Toho jsme dosáhli. Teď se hodláme posunout ještě o příčku výše – nebo o ni alespoň bojovat.