Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Než bez nás, tak raději vůbec ne

Než bez nás, tak raději vůbec ne

Formuli 1 trápí italský problém

Momentálně to vypadá, že příští týden se v Austrálii přece jen pojede. Otazník však nadále visí nad italskými týmy.

V jejich vlasti už počet nakažených koronavirem sahá ke dvěma tisícům. Mnohé státy proto sahají k opatřením, která mají obyvatelům Apeninského poloostrova ztížit nebo přímo zamezit vstup na jejich území. Z tohoto důvodu se motocyklová velká cena v Kataru uskuteční bez nejprestižnější kategorie MotoGP.

Je pravděpodobné, že identické problémy mohou nastat nejen v Austrálii, ale i během následujících podniků v Bahrajnu a Vietnamu. Ten už ostatně dočasně zrušil bezvízový styk s Itálií. 

Franz Tost (na snímku vlevo) zásadně nesouhlasí s tím, aby se v Austrálii jelo bez jeho týmu. Foto: Alpha Tauri

Ve hře je proto i varianta, že by se závodilo bez Ferrari a AlphaTauri. „Pokud by se některé stáje nemohly postavit na start, bylo by podle mě vrcholně nefér zahajovat šampionát,“ nesouhlasí s tímto řešením šéf AlphaTauri Franz Tost.

Nejde jen o nás,“ přidává se jeho kolega z Ferrari Mattia Binotto a připomíná, že postiženy by byly i zákaznické ekipy Haas a Alfa Romeo, které z Maranella odebírají motory. Přímo v ohnisku epidemie se navíc nachází výrobní základna dodavatele pneumatik Pirelli.

Jsem optimistou, že letos absolvujeme všech 22 závodů, protože v listopadu a prosinci máme spoustu času, stejně jako v srpnu,“ snaží se, poněkud v rozporu s realitou, pozvednout morálku Tost.