Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Coulthard: Rychlost Ferrari nebyl jenom klam

Coulthard: Rychlost Ferrari nebyl jenom klam

Favoritem však zůstává Lewis Hamilton.

David Coulthard nevidí důvod, proč by Ferrari nemohlo Mercedes potrápit i během blížící se velké ceny Číny. Tam sice nebude zdaleka tak horko jako v Malajsii a šetrnost k pneumatikám možná nebude až tak důležitá, ale tratě mají podobné charakteristiky. Jasným favoritem na titul však zůstává Lewis Hamilton.

"V Hamiltonově radiokomunikaci jsme si mohli všimnout známky frustrace. Pokud by se ten závod jel znovu, Mercedes by asi udělal pár věcí jinak a možná Ferrari porazil. Ale rychlost červených vozů byla skutečná. Malajsie je velmi technická trať, náročná a v mnoha ohledech podobná Šanghaji, takže nevidím důvod, proč bychom nemohli vidět podobně těsný souboj.

Sebastianovo vítězství však nic nemění na tom, že Lewis je v mých očích favoritem na zisk titulu. Tohle je nový test managementu Mercedesu. Loni takové výzvě čelit nemuseli, ale přesto zůstávají na koni. Všichni víme, že Ferrari má největší rozpočet, ale také Mercedes může otočit kohoutkem a zrychlit tempo vývoje."

Coulthard ve svém komentáři pro Telegraph vyzvedl uctivý přístup a disciplinovanost Sebastiana Vettela.

"Seba znám už dlouho. Když jsem před koncem kariéry závodil u Red Bullu, projevoval mi velkou úctu, protože ve mně viděl staršího jezdce a vítěze velkých cen. A od té doby se nezměnil, stejně se ke mně choval jako jezdec Toro Rosso, mistr světa, čtyřnásobný šampion i během jeho těžkého období, a také nyní, když jezdí za Ferrari.

Když jsme dělali rozhovor pro BBC, měl už za sebou několik hodin mediálních povinností, ale hleděl se na mě a povídali jsme si stejně jako kdykoliv předtím. Dal nám svůj čas a podělil se o své pocity z vítězství pro Ferrari. Můžete se vsadit, že kdyby vyhrál Kimi Räikkönen, tak by si to také užil, ale dostali bychom z něj jen velmi úsečné odpovědi. Seb se nám věnoval, i když by asi raději běžel pryč a slavil spolu s týmem."

Nico Rosberg ho naopak hodně zklamal, což Coulthard spojuje s jeho nepovedeným vykročením do nové sezóny.

"Lewis Hamilton prohrál nedělní souboj s Vettelem, ale zůstává favoritem na titul. Znepokojivé signály ale přicházejí z druhé strany garáže Mercedesu. U Nica to po dvou závodech nefunguje a vysílá hodně smíšených zpráv. Nica vnímáme jako inženýra za volantem, ale nezvládá vlastní PR. V Melbourne například řekl, že chce více komunikovat s britskou veřejností a médii. Vzrušující chvíle před startem závodu byly perfektní příležitostí, ale když jsem přišel za jeho manažerem a požádal o interview na startovním roštu, Nico řekl ne. Kvůli rozhovoru pro RTL, německou televizi. V přímém rozporu s tím, co řekl před dvěma týdny."