Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel zůstává fanouškem Ferrari

Vettel zůstává fanouškem Ferrari

Prostě teď musí závodit za jiný tým

Sebastian Vettel zůstává fanouškem Ferrari, ačkoli už příští měsíc si sbalí kufry a opustí Maranello. Tento tým byl vždycky jeho vysněným, obzvlášť díky spojení s jeho starším krajanem Michaelem Schumacherem.

"Už jako dítě jsem byl fanouškem Ferrari, jsem jím dnes a také jím zůstanu, ačkoli budu závodit za jiný tým," citují německého závodníka italské noviny Corriere dello Sport. "Michael navždy zůstane mou největší inspirací a vždy když si ho představím, má na sobě červený overal."

Poslední dva roky s Ferrari byly pro Vettela skutečně těžké a ani to neskrývá, ale prý si odnáší i mnoho pěkných vzpomínek.

"Například první kroky s Ferrari, rok 2015. První závod a získali jsme místo na stupních vítězů. A druhý závod jsme vyhráli! Byli jsme i nahoře, byli jsme i dole, ale poznal jsem zde skvělé lidi a zůstane mi pár dobrých přátel," zavzpomínal.

Když mu šéf týmu Mattia Binotto telefonicky oznámil, že za něj našel náhradu, vážně uvažoval, že pověsí přilbu na hřebík. Ve věku 33 let je ale na důchodce příliš mladý.

"Ještě mám F1 co nabídnout. Proto jsem akceptoval nabídku Aston Martinu. Ale nedovedu si představit, že budu jako Kimi (Räikkönen) a budu zde závodit i ve čtyřiceti," podotkl.

Po Velké ceně Malajsie 2015. Foto: Ferrari

Zdroj: Corriere dello Sport, úvodní foto: Ferrari