Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel přiznává selhání

Vettel přiznává selhání

Do některých bojů se vůbec neměl pouštět

Sebastian Vettel byl hostem v podcastu Beyond the Grid a otevřeně mluvil o selhání, kterým končí jeho mise ve Ferrari. Do týmu šel, aby napodobil svůj vzor, ​​krajana Michaela Schumachera. Avšak zatímco Schumacherova mise přinesla pět mistrovských titulů a šest Pohárů konstruktérů, Vettel Ferrari opustí s pár vítězstvími ve velkých cenách a za sebou nechá tým, který opět vypadl z absolutní špičky.

"Pravda je taková, že jsem selhal. Cílem mé mise bylo vyhrát s Ferrari mistrovský titul. Titul jsem nezískal, takže mise nebyla úspěšná," přiznal 33letý německý závodník, který bude od příštího roku závodit za Aston Martin.

"Pár věcí jsem mohl udělat lépe, něco jsem měl rozpoznat dříve a do některých bojů jsem se vůbec neměl pouštět. Ale vše, co se stalo, celá cesta, mě přivedla na tohle místo. Nemám problém přiznat, že jsem selhal. Dokázal bych pojmenovat důvody neúspěchu? Asi ano, ale nechci je používat jako výmluvy. Ale stalo se, co se stalo, a také díky tomu se nyní posunu dál.

Do některých bojů jsem se opravdu neměl pouštět, ale asi to už tak mám v povaze. Pořád si myslím, že v těch malých bojích a bitvách byla pravda často na mé straně. Alespoň si z toho beru ponaučení a jsem smířen s tím, že je čas jít dál."

Jezdec se čtyřmi tituly získanými s Red Bullem se stane členem týmu sídlícího v Silverstone a aktuálně závodícího pod jménem Racing Point. Stáj má dlouhou historii, založil ji Eddie Jordan a byl to vůz tohoto týmu, ve kterém Schumacher ve F1 debutoval. Také je to ale nejmenší tým, ve kterém bude Vettel působit od doby, kdy ještě jako nováček oblékal barvy Toro Rosso.

"Tento tým splňuje všechny mé představy. Aktuálně má dobrý vůz a velký potenciál růst a zlepšovat se. A když mi představili svůj projekt, řekl jsem si, že tohle bude zábava a chci být přitom. Bude to úplně jiné jako ve Ferrari," zadoufal Vettel.

V roce 2015 Vettel nepochyboval, že získání titulu s Ferrari je pouze otázkou času. Foto: Ferrari

Zdroj: Beyond the Grid, úvodní foto: Ferrari