Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettela překvapilo, že nedostane smlouvu

Vettela překvapilo, že nedostane smlouvu

O jeho odchodu z F1 ještě není definitivně rozhodnuto

Sebastian Vettel tvrdí, že všechny zprávy o jeho vyjednávání nové smlouvy s Ferrari byly vymyšleny. Ferrari mu totiž žádnou smlouvu nenabídlo, ani s ním nejednalo. Šéf týmu Mattia Binotto mu prostě oznámil, že ho už v týmu nechce.

"Není to tak, že bychom se na něčem zasekli. Ve skutečnosti jsem byl překvapený, když mi Mattia (Binotto) zatelefonoval a oznámil mi, že tým se mnou již nepočítá," řekl čtyřnásobný mistr světa v Rakousku. "Nikdy jsme ani nezačali diskutovat, nedostal jsem žádnou nabídku, takže nelze říci, že bychom se na něčem zasekli."

Carlos Sainz už před delší dobou prozradil, že Ferrari s ním začalo vyjednávat o přestupu již v zimních měsících.

Vettela dosud nikdo neoslovil s nabídkou, která by stála za zvážení. Zatím ale nemyslí na odchod z F1.

"Momentálně s nikým skutečně nejednám. Ve F1 jsem už něčeho dosáhl a chci ještě více, takže potřebuji správné místo se správnými lidmi. Pokud budou věci do sebe zapadat, tak budu chtít pokračovat. Cítím, že ještě mám hodně co nabídnout.

Pokud by tomu bylo jinak, kdyby věci do sebe nezapadaly, tak potom pravděpodobně nastane čas přesunout se k něčemu jinému. Myslím, že když člověk říká, že za sebou zavře dveře, tak má být na to připraven. Ne je zavřít a čekat, že se znovu otevřou. Správné rozhodnutí musí být učiněno ve správném čase, proto nikam nespěchám. Za pár týdnů nebo měsíců bude situace jasnější," prohlásil.

Ferrari rozhodlo, že s Vettelem již nechce pokračovat a smlouvu mu vůbec nenabídlo. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ