Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari oslovilo Sainze už v zimě

Ferrari oslovilo Sainze už v zimě

Na přestupu se pracovalo od konce minulého roku

Když Ferrari pouze dva dny po oznámení rozchodu se Sebastianem Vettelem na konci letošní sezony vydalo další tiskovou zprávu, ve které prozradilo, že již má podepsanou smlouvu s Carlosem Sainzem, všem nám bylo jasné, že na Vettelově nástupci pracovalo delší dobu. Málokoho ale napadlo, že námluvy začaly už v zimě.

"Neprozradím přesné datum, ale mohu říci, že to začalo v zimě. Pak jsem se bál Zakovy (Brownovy, ředitel týmu) reakce, ale přišel za mnou a řekl: Podívej, je to pro tebe velká příležitost, tak tam jdi, mluv s nimi, udělej si jasnější obrázek," prozradil Sainz v rozhovoru pro oficiální web formule 1.

Už fakt, že jednání o budoucí spolupráci začalo v době, kdy nebyl žádný problém setkat se, leccos napovídá. Kromě toho, McLaren již měl za Sainze připraveného náhradníka Daniela Ricciarda. Australan jistě musel mít čas popřemýšlet, zda chce odejít z Renaultu do McLarenu, protože to není postup vzhůru, ale přestup mezi dvěma podobně velkými týmy. A také Ricciardova smlouva byla uprostřed května již podepsána a McLaren oznámil jeho příchod v den, kdy jsme se dozvěděli o Sainzově odchodu.

Ve finále se tedy zdá, že Ferrari pracovalo na Vettelově nahrazení od konce minulé sezony. Tehdy došlo ve Velké ceně Brazílie ke kolizi mezi dvěma rivaly v červených vozech, čtyřnásobným mistrem světa a budoucí hvězdou, mladým Charlesem Leclerkem. Mnozí si myslí, že Sainz jde do Ferrari dělat Leclerkovi poslušného nosiče vody, což Španěl nepřipouští.

"Uvidí, že jsem pracovitý a že to myslím vážně. Přestěhuji se do Itálie a plánuji v Maranellu trávit spoustu času, jako předtím u McLarenu. Doufám, že s Ferrari vybudujeme něco výjimečného," uvedl.

Dvojité odstoupení z VC Brazílie 2019 nakonec možná nebylo tak malým zakopnutím, jak nám Ferrari tvrdilo. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ