Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel a Ferrari již nemají společné cíle

Vettel a Ferrari již nemají společné cíle

Padok by si vsadil na Němcův odchod z F1

Samozřejmě, že se média z celého světa snaží přesněji určit důvod, proč se cesty Sebastiana Vettela a Ferrari na konci této sezony rozejdou. Nedostává se jim ale jiné odpovědi, než že tento vztah už má evidentně to nejlepší za sebou.

"Svět se za poslední týdny hodně změnil. Ne pouze z pohledu ekonomické situace, ale i po technické a sportovní stránce nás čekají nové výzvy. Budeme zdolávat nové překážky," snaží se (ne)vysvětlit Mattia Binotto v rozhovoru pro Motor Valley Fest Digital. "Klademe základy pro budoucnost. Máme určitou perspektivu a když jsme mluvili se Sebastianem, zjistili jsme, že už nemáme stejné cíle. Krátkodobé nebo dlouhodobé. Sainz bude pro nás skvělý. Je inteligentní, mladý a má zkušenosti z pěti sezon ve F1."

Těžko se dá z vyjádření šéfa týmu Ferrari něco přeložit do lidské řeči. Technické okolností mohou odkazovat na fakt, že příští rok se budou používat de facto letošní vozy a Ferrari před sezonou tvrdilo, že se mu moc nevyvedl. Pokud je to pravda, Vettel se asi na tyto dvě sezony moc netěšil, ale chtěl mít jistotu, že v roce 2022 bude stále jedničkou Ferrari. „Pokládaní základů“ také naznačuje, že útok na titul teď bude spíše překvapením než povinností.

To Sergio Pérez si myslí, že Vettel prostě jen musel udělat místo, aby Charles Leclerc mohl dále růst.

"Nebylo tajemstvím, že mají uvnitř týmu problémy. Vzájemné pocity byly jiné než před lety. A řekl bych, že klíčovým faktorem byl Leclerc," tvrdí. "Toto asi bude jeho poslední rok ve F1. Já bych si spíš tipnul, že se připravuje na odchod, než že ho čeká budoucnost s jiným týmem."

Na začátku minulé sezony Vettel netušil, co ho s Leclerkem čeká. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ