Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari potvrdilo Vettelův odchod

Ferrari potvrdilo Vettelův odchod

Letos budou mít poslední společnou šanci na titul

Ferrari dnes skutečně potvrdilo, že Sebastian Vettel u něj končí. Samozřejmě, až po sezoně, která ještě ani nezačala, takže malá šance na společný zisk mistrovského titulu zůstává. Z tiskové zprávy jsme se, jako obvykle, moc detailů nedozvěděli. Většinu zabrala rekapitulace úspěchů od roku 2015, kdy Vettel do Ferrari přestoupil z Red Bullu, aby napodobil svůj velký vzor, ​​Michaela Schumachera.

"Toto rozhodnutí jsme učinili spolu se Sebastianem a obě strany věří, že takto to bude nejlepší," píše se ve zprávě od Ferrari. "Nebylo to snadné rozhodnutí, Sebastian je pro tým velkým přínosem jako jezdec i jako osobnost. Neexistuje jeden hlavní důvod, proč jsme přijali toto rozhodnutí. Snad pouze společné a přátelské přesvědčení, že nastal správný čas, aby se naše cesty rozdělily a každý mohl dále kráčet za svým cílem.

Sebastian je velkou kapitolou v historii Scuderie. Jeho 14 vítězství z něj dělá třetího nejúspěšnějšího jezdce tohoto týmu. Také nám získal nejvíce bodů a za pět let se třikrát dostal mezi první tři v šampionátu jezdců. Tím významně přispěl k nepřetržité účasti týmu v první trojce Poháru konstruktérů.

Jménem všech zaměstnanců Ferrari chci Sebastianovi poděkovat za jeho úžasnou profesionalitu a lidské kvality, které předvedl v těchto pěti letech, Dosud se nám nepovedlo spolu získat titul, který by byl jeho pátým, ale věříme, že můžeme mít silnou netradiční sezonu 2020."

Vettelovi je 32 let, což ještě není důchodový věk. Vzhledem k jeho čtyřem mistrovským titulům si ale málokdo dokáže představit jeho přestup jinam než do Mercedesu, Red Bullu, Renaultu nebo McLarenu. Jednoznačnou jedničkou Ferrari se stává 22letý Charles Leclerc.

Velká cena Malajsie 2015, druhý Vettelův závod za Ferrari a první vítězství. Málokdo by tehdy věřil, že čtyřnásobného šampiona čeká dlouhých pět let bez titulu. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.cz