Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Média už posílají Vettela pryč z Maranella

Média už posílají Vettela pryč z Maranella

Na konci roku má odejít z Ferrari

Cesty Sebastiana Vettela a Ferrari se rozcházejí. Tato informace se přes noc rozlétla po celém světě. Buď dnes přijde důrazné dementi, nebo to bude nejspíše pravda.

Čtyřnásobný mistr světa údajně odmítl i druhou vylepšenou nabídku a jeho zaměstnavateli došla trpělivost.

Že jednání o prodloužení kontraktu, který vyprší na sklonku tohoto roku, neprobíhají hladce, bylo jasné už delší dobu. Podle zákulisních zdrojů Vettel nejprve neakceptoval jednoroční smlouvu a podstatně nižší plat. Scuderia potom posunula platnost o další sezonu, jenže s penězi byla nadále potíž. Tým se oháněl následky koronavirové krize a nechtěl dát více. 

Vettel se pro Ferrari nestane druhým Schumacherem. Foto: Ferrari

Druhý pilot Charles Leclerc se přitom už loni dočkal jistoty na dalších pět let, což je jev ve F1 dost neobvyklý. V jeho kolegovi tak muselo vzklíčit oprávněné podezření, že přestává být pro stáj jedničkou.

O tom, kam nyní zamíří kroky německého závodníka, se usilovně spekuluje už dlouhý čas. Nejvíce se preferuje výměna za Carlose Sainze z McLarenu. O talentovaného Španěla prý mají v Maranellu eminentní zájem. Druhou opcí má být Renault, v němž se Daniel Ricciardo zřejmě pořád dokonale neaklimatizoval. V obou případech by to ale, alespoň pro nejbližší období, znamenalo, že Vettel bude muset rezignovat na boj o nejvyšší příčky.

Zdroj: FORMULE.cz